spot_img
-1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăhighlightOprescu, atac la Arhiepiscopia Romano Catolică

Oprescu, atac la Arhiepiscopia Romano Catolică

-

Primarul Capitalei Sorin Oprescu spune că procedurile referitoare la Cathedral Plaza se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale, iar afirmaţiile Arhiepiscopiei Catolice, care l-a reclamat la DNA, sunt nejustificate şi denigratoare.

- Reclama -

„Precizăm că Primarul Municipiului Bucureşti a solicitat proprietarului construcţiei să demareze procedurile legale în vederea desfiinţării construcţiei încă din anul 2011, însă acest act a fost atacat în faţa instanţei de contencios administrativ de proprietarul construcţiei S.C. Millenium Building Development S.R.L. Judecata acestui dosar a fost suspendată până la soluţionarea irevocabilă a dosarului având ca obiect solicitarea S.C. Millenium Building Development S.R.L. de obligare a Primarului Municipiului Bucureşti să emită actul administrativ final reprezentat de Autorizaţia de construire pentru intrarea în legalitate a construcţiei «Cathedral Plaza». Acest din urmă dosar se află încă pe rolul Tribunalului Bucureşti, nefiind pronunţată o sentinţă în cauză”, se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

- Advertisement -

Într-un comunicat de presă transmis vineri dimineaţă, Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) arată că a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere penală împotriva primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas, cât şi a unor angajaţi ai Primăriei Bucureşti.

Sorin Oprescu şi cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi de apartenenţă la un grup infracţional organizat, iar funcţionarii publici sunt acuzaţi şi de abuz în serviciu, pentru „refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza şi de a proceda la demolarea imediată a acesteia şi la refacerea parcului public existent anterior”.

- Advertisement -

„Grupul infracţional urmăreşte cu consecvenţă obţinerea unui câştig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a clădirii ilegale (conform informaţiilor din piaţă), prin menţinerea acesteia în fiinţă şi eventuala sa punere în funcţiune, astfel încât aceasta să poată fi valorificată ulterior” arată reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti în plângerea penală depusă la DNA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img