spot_img
26.6 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeMinistrul Sănătății despre certificatul verde: Am înţeles că nu se acceptă testarea...

Ministrul Sănătății despre certificatul verde: Am înţeles că nu se acceptă testarea pe bază de antigen. Sincer să vă spun, nu ştiu de ce

-

Ministrul Sănătăţii, social-democratul Alexandru Rafila, a comentat, luni seară, discuţiile din coaliţie pe tema certificatului verde şi a precizat că nu înţelege de ce liberalii nu doresc includerea testării antigen în acesta, mai ales că acest tip de testare este prevăzut chiar în documentele Comisiei europene.

- Reclama -

Întrebat asupra căror elemente nu s-au înţeles, Rafila a explicat: ”Este o dezbatere legată de numărul de teste gratuite”.  

- Advertisement -

De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că liberalii nu doresc includerea în certificat a testelor antigen.  

”Am înţeles că nu se acceptă testarea pe bază de antigen. Sincer să vă spun, nu ştiu de ce. Chiar am verificat documentele Comisiei Europene şi testarea PCR este valabilă 72 de ore, iar pentru statele care adoptă şi testarea antigen este valabilă 48 de ore”, a mai declarat Rafila.  

- Advertisement -

Potrivit ministrului, testarea nu se poate face ”cu orice tip de test”, dar există numeroase teste aprobate care ar putea fi folosite.  

”Am făcut demersuri încât orice medic de familie sau farmacie – şi cred că se încheie săptămâna asta această operaţiune – care face un test rapid poate sa-l introducă în platformă”, a mai explicat Rafila.  

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img