spot_img
30 C
București
miercuri, iunie 26, 2024
AcasăAnalizeUn afgan care a ajutat la evacuarea Ambasadei Franței din Kabul, adus...

Un afgan care a ajutat la evacuarea Ambasadei Franței din Kabul, adus la Paris, a fost dovedit ca omul talibanilor. Alți 4 afgani repatriați în Franța, legături cu talibanii

-

Un afgan repatriat în Franţa, presupus apropiat al talibanilor, a fost plasat sub supraveghere, la fel ca alte patru persoane, a anunţat ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, conform news.ro.

- Reclama -

Potrivit AFP, aceste cinci persoane au făcut obiectul unei „măsuri individuale de control administrativ şi de supraveghere” (Micas), prevăzute în cadrul legilor antiteroriste. Un bărbat a reţinut în mod special atenţia autorităţilor: „Chiar dacă a ajutat la evacuarea ambasadei Franţei, credem că poate avea legături cu talibanii”, a declarat ministrul.

- Advertisement -

Acest bărbat a recunoscut apartenenţa la mişcare şi a recunoscut că a purtat arme în calitate de responsabil al unui baraj taliban la Kabul. „În faţa dificultăţilor de a face anchete în privinţa persoanelor care trebuiau repatriate, autorităţile franceze au acceptat îmbarcarea acestei persoane şi a familiei sale”, a adăugat ministrul.

La sosirea în Franţa, în acest week-end, el a primit notificarea Micas, la fel ca şi trei dintre apropiaţii săi „momentam nesuspectaţi direct”. În ceea ce priveşte al cincilea bărbat, „s-au descoperit, după ancheta DGSI, că avea legături cu aceste persoane, deşi au venit separat”.

- Advertisement -

Cei cinci sunt sub supraveghere şi fac obiectul unor măsuri de „restricţii de libertate”, a precizat Darmainn.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img