spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăALEGERI 2020Fritz, incompatibil și în conflict de interese

Fritz, incompatibil și în conflict de interese

-

Agenția Națională de Integritate a fost sesizată de posibilitatea ca primarul Dominic Fritz să fie în „stare de incompatibilitate” și în „conflict de interese”. Persoana care a făcut sesizarea cere un control „de urgență, amănunțit” la primărie în vederea cercetării acestor aspecte, transmite Ziua de Vest.

- Reclama -

Dacă, până acum, contestatarii lui Fritz s-au legat – fără succes – de domiciliul său, sesizarea trimisă ANI vorbește de faptul că primarul este, în același timp, și președinte al Consiliului Director al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, dar și de faptul că acesta și-ar fi pus semnătura pe un referat de aprobare a unui HCL care privea un PUZ realizat de firma la care este asociat Răzvan Negrișanu, consilier local USR PLUS, care îl împrumutase pe Fritz cu 25.000 de lei în campanie.

- Advertisement -

Presupusa stare de incompatibilitate între funcția publică, de primar, și calitatea de președinte al Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Europeană este explicată astfel în sesizare: „Acesta finanțează din bugetul public, al locuitorilor acestei unități administrativ-teritoriale, bugetul Asociației după bunul său plac. El convoacă/propune punctele de pe ordinea de zi, el participă la aprobarea punctelor de pe ordinea de zi și tot el și finanțează”.

Cât despre al doilea motiv, în sesizare se arată că „Răzvan Gabriel Negrișanu, asociat al societății RD Sign SRL «a beneficiat» de pe urma acestui împrumut acordat primarului Fritz, deoarece acesta din urmă a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal «Modificare PUZ aprobat prin HCL nr. 453/21.11.2017, str. Pictor loan Zaicu, nr. 5, Timisoara». Proiectul denumit «Park Plaza» a fost elaborat de societatea RD Sign SRL (asociat Răzvan Gabriel Negrișanu), iar primarul Dominic Fritz a semnat referatul de aprobare al proiectului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img