spot_img
14.7 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăALEGERI 2020Expertul în Sănătate al Alinei Mungiu vrea să trimită la reeducare angajații...

Expertul în Sănătate al Alinei Mungiu vrea să trimită la reeducare angajații din sistemul medical care nu vor să se vaccineze

-

Singura măsură eficientă pentru a crește rata de vaccinare anti-Covid în România ar fi să li se dea șase beri tuturor celor care doresc să se imunizeze, declară în glumă la RFI expertul în politici de sănătate de la Societatea Academică din România Sorin Paveliu. 

Sorin Paveliu declară că angajații din sistemul sanitar ar trebui obligați să se vaccineze: ”Personal, sprijin cu tărie această idee, dar nu cred că se va adopta, pentru că România nu are niște lideri fermi, nu sunt niște oameni care să înțeleagă care este necesitatea, care este interesul național și al populației și să acționeze în această direcție, cu orice risc sau asumându-și orice costuri politice. Vom aștepta să vedem cum se va generaliza o asemenea măsură în întreaga Europă sau măcar într-o parte semnificativă a Europei și de-abia după aceea vor avea curajul să ia această măsură, care este din punctul meu de vedere de minim bun simț. Este normal ca tu, personalul medical, care vii în contact cu persoane care sunt vulnerabile, că de aia se duc la doctor, sunt bolnavi, unii cu boli foarte grave, deci tu, personalul medical, să nu fii un vector de transmitere către niște persoane, care chiar și vaccinate pot face forme grave sau mortale de boală. Deci este de bun simț, dar nu se va întâmpla (…). Până când o să ajungem să impunem prin măsuri legislative ferme, ar trebui ca cel puțin personalul medical care refuză, să fie trimis pe costuri proprii la un fel de reeducare, adică la cursuri, în care să vadă, dacă vor să vadă, că nu există nici un fel de argument de natură științifică menit să alimenteze refuzul lor de vaccinare”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img