spot_img
14.7 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăMehedințiAutostrada care va lega România de Polonia anunțată de ambasadorul american va...

Autostrada care va lega România de Polonia anunțată de ambasadorul american va trece prin Mehedinți (Drobeta Turnu Severin și Vânju Mare)

-

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a anunţat, vineri, la evenimentul de semnare a Acordului inter-guvernamental cu Departamentul pentru Energi: ”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”.

Ministrul Transporturilor a anunțat sâmbătă că pe segmentul de autostradă ar fi vorba de proiectul Via Carpatica, care e creionat de mai mulți ani.

- Advertisement -

Autostrada Via Carpathia este de mai mulţi ani inclusă pe lista proiectelor internaţionale rutiere în care este implicată România. Ea apare de fapt şi pe site-ul Companiei de Autostrăzi, existând două variante de traseu. Ruta principală constă în construirea unei autostrăzi pe traseul Borş (la graniţa cu Ungaria, acolo unde trebuie să ajungă şi Autostrada Transilvania)-Oradea-Arad-Timişoara-Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Vînju Mare-Calafa (la graniţa cu Bulgaria).O parte din autostradă deja există, între Arad şi Lugoj. Lungimea totală a autostrăzii este de 462 km.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img