spot_img
13.8 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăAnalizeNetanyahu cere investigarea anchetatorilor care l-au acuzat de corupţie

Netanyahu cere investigarea anchetatorilor care l-au acuzat de corupţie

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri investigarea anchetatorilor care l-au acuzat de corupţie, o solicitare despre care criticii săi spun că este o încercare de a distrage atenţia de la modul în care gestionează pandemia de COVID-19, potrivit Reuters transmite Agerpres.

În contextul unei înmulţiri a cazurilor de coronavirus, parlamentarii de opoziţie l-au acuzat de asemenea pe Netanyahu că încearcă să discrediteze sistemul de justiţie penală din Israel, în timp ce este judecat pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere. El neagă toate acuzaţiile.

- Advertisement -

Partidul de dreapta al lui Netanyahu, Likud, şi aliaţii săi şi-au exprimat nemulţumirea în această săptămână după ce postul de televiziune Channel 12 a relatat că poliţia şi procurorii nu au reuşit să scoată la lumină presupuse conflicte de interese în cazul unui anchetator implicat în dosarele împotriva sa.

„Este clar că poliţia şi procuratura iau decizii politice împotriva justiţiei şi legii pentru a înlătura un prim-ministru de dreapta”, a spus Netanyahu miercuri seară, la începutul unei reuniuni a Likud.

„Acest comportament trebuie investigat”, a spus premierul, care a acuzat permanent poliţia şi procurorii că sunt împotriva sa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img