spot_img
21.8 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeMăsuri în hotelurile grecești

Măsuri în hotelurile grecești

-

Condiții stricte de funcționare la toate nivelurile a hotelurilor și a altor locații turistice sunt prevăzute în „Protocolul Unităților Turistice” ce se va aplica în sezonul estival de anul acesta în Grecia, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Printre altele, sunt propuse „reducerea frecvenței de curățare a camerei pe durata sejurului (pentru evitarea contactului angajaților de la curățenie cu un posibil caz de coronavirus și transmiterea mai departe a virusului)”, „renunțarea la schimbarea zilnică a lenjeriei și a prosoapelor, care se va realiza doar la cererea clientului”, dar și eliminarea tuturor obiectelor decorative de folosință comună (perne, meniuri, reviste etc.), precum și a aparatelor de cafea, a fierbătoarelor și a tuturor produselor din minibar.

- Advertisement -

Se propune, în plus, dezvoltarea unor alternative la check-in-ul tradițional, prin utilizarea unor aparte portabile care pot fi dezinfectate mai ușor după fiecare utilizare sau a altor aparate automate, cum ar fi montarea unor terminale POS într-un punct din apropierea locului în care stă clientul cu scopul utilizării exclusive a cardurilor pentru plată. Se propune să se examineze și posibilitatea ca check-in-ul să se realizeze în aer liber. Va fi interzisă intrarea în unitate a celor care nu sunt cazați acolo. Pentru funcționarea restaurantelor se propune spălarea intensivă a prosoapelor, fețelor de masă și a tacâmurilor, chiar și a celor care nu au fost folosite sau, alternativ, utilizarea unor tacâmuri și fețe de masă ambalate de unică folosință, a alimentelor ambalate în porții individuale, acolo unde este posibil. În plus, în ceea ce privește dispunerea meselor (cu excepția familiilor) se recomandă o distanță mai mare de 1,5 metri („spate în spate”) a scaunelor, iar clienții care vor sta față în față vor sta de asemenea la o distanță de 1,5 metri. Pentru evitarea aglomerării se recomandă prelungirea perioadei în care restaurantele sunt deschise, clienții urmând să vină la masă în serii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img