spot_img
22.3 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăcoronavirusTrump îi sprijină pe manifestanții împotriva izolării din 3 state care sunt...

Trump îi sprijină pe manifestanții împotriva izolării din 3 state care sunt conduse de democrați

-

Preşedintele american, Donald Trump, a părut vineri să-i sprijine pe manifestanţii care protestează faţă de măsurile de izolare vizând să lupte împotriva răspândirii coronavirsului, lansând un apel la „eliberarea” a trei state conduse de guvernatori democraţi, notează AFP conform Agerpres.

Cu litere mari şi la interval de câteva minute, miliardarul republican a scris pe contul său de Twitter urmărit de circa 80 de milioane de abonaţi: „Eliberaţi Minnesota!”, Eliberaţi Michigan!” şi ”Eliberaţi Virginia!”.

- Advertisement -

Pentru ultimul stat, el a adăugat referindu-se la dreptul americanilor de a purta arme: „Şi salvaţi formidabilul Al Doilea Amendament. Este sub asediu!”.

Aceste trei state sunt conduse de guvernatori democraţi care le-au ordonat locuitorilor să rămână acasă. Pandemia a făcut peste 30.000 de morţi în Statele Unite care înregistrau vineri circa 700.000 de cazuri de coronavirus, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

- Advertisement -

Michigan numără aproape 2.000 de morţi, Virginia 208 şi Minnesota 87 de decese.

În aceste state, manifestanţii au încălcat în această săptămână ordinul de a rămâne acasă pentru a protesta faţă de măsurile de izolare şi a îndemna guvernatorii să repornească economia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img