spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăCriza migranților6 sirieni prinși la Ostrovul Corbului

6 sirieni prinși la Ostrovul Corbului

-

Șase sirieni au fost depistaţi de polițiști trecând ilegal frontiera pe Dunăre, cu o barcă. Aceștia au fost ajutați de un cetățean străin în demersul lor de a ajunge spre una din țările vestice ale Uniunii Europene.

- Reclama -

Cei șase sirieni au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara. Sirinii încercau să intre ilegal în ţară traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

În 2 august, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors. Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat și au depistat şi reţinut la malul românesc al Dunării, pe direcţia localităţii Ostrovul Corbului, şase cetățeni străini, toţi bărbaţi.

„Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, persoanele au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu barca, pe teritoriul statului vecin fiind ajutați de către un cetățean străin. Aceştia intenționau să-și continue deplasarea spre ţări din vestul Europei”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...