spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăExterne50% din sârbi doresc aderarea la UE, 73% sunt împotriva aderării la...

50% din sârbi doresc aderarea la UE, 73% sunt împotriva aderării la NATO

-

Jumătate din cetăţenii Serbiei consideră că Serbia trebuie să adere la Uniunea Europeană, în timp ce 73 % se declară împotriva aderării la NATO, transmite agentia de presa sarba Taniug citata de Radio Romania Actualitati.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de organizaţia neguvernamentală CeSID în intervalul 10 – 20 iunie. Directorul de programe CeSID, Djordje Vukovic, a declarat că, în comparaţie cu sondajele de opinie realizate anterior, în ultimul timp a crescut numărul cetăţenilor care sunt împotriva aderării la UE; în 2011, 62% din cetăţeni sprijineau aderarea la UE, iar în 2013, 66% dintre intervievaţi erau de acord cu aderarea la UE.

- Advertisement -

În ceea ce priveşte NATO, sondajul demonstrează că şi sprijinul pentru aderarea la NATO a scăzut, 72% declarându-se împotrivă şi numai 12% sunt de acord cu aderarea, în timp ce în 2012, 65% se declarau împotrivă şi 25% pentru aderarea la NATO. Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de cetăţeni cu drept de vot şi a arătat şi o scădere a încrederii populaţiei în instituţiile statului. Potrivit sondajului, încrederea în guvern este de 31%, preşedintele se bucură de o încredere de 27%, parlamentul de 20%, în timp ce partidele politice de numai 7%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img