spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterne50% din sârbi doresc aderarea la UE, 73% sunt împotriva aderării la...

50% din sârbi doresc aderarea la UE, 73% sunt împotriva aderării la NATO

-

Jumătate din cetăţenii Serbiei consideră că Serbia trebuie să adere la Uniunea Europeană, în timp ce 73 % se declară împotriva aderării la NATO, transmite agentia de presa sarba Taniug citata de Radio Romania Actualitati.

- Reclama -

Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de organizaţia neguvernamentală CeSID în intervalul 10 – 20 iunie. Directorul de programe CeSID, Djordje Vukovic, a declarat că, în comparaţie cu sondajele de opinie realizate anterior, în ultimul timp a crescut numărul cetăţenilor care sunt împotriva aderării la UE; în 2011, 62% din cetăţeni sprijineau aderarea la UE, iar în 2013, 66% dintre intervievaţi erau de acord cu aderarea la UE.

În ceea ce priveşte NATO, sondajul demonstrează că şi sprijinul pentru aderarea la NATO a scăzut, 72% declarându-se împotrivă şi numai 12% sunt de acord cu aderarea, în timp ce în 2012, 65% se declarau împotrivă şi 25% pentru aderarea la NATO. Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de cetăţeni cu drept de vot şi a arătat şi o scădere a încrederii populaţiei în instituţiile statului. Potrivit sondajului, încrederea în guvern este de 31%, preşedintele se bucură de o încredere de 27%, parlamentul de 20%, în timp ce partidele politice de numai 7%.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...