spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăFapt Divers43% dintre români nu dețin competențe digitale

43% dintre români nu dețin competențe digitale

-

Un procent de 43% dintre români nu deține competențe digitale, mult peste media de 25% în țările NMS13 (New Member States) și 14% în EU15, iar 8% din populație crede că are cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv, potrivit raportului Digital Economy Lab (DELab), prezentat, marți, în cadrul conferinței de lansare a proiectului educațional de la Google „Atelierul digital”, transmite Agerpres.

Raportul DELab arată că 43% dintre români nu au deloc competențe digitale, mult peste media de 25% în țările NMS13 (New Member States) și 14% în EU15. În același timp, doar 8% dintre români cred că au cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv.

- Advertisement -

La nivelul competențelor digitale, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană și numai 16% dintre români au cunoștințe digitale de bază, în comparație cu media de 30% a EU15 și 26% în țările NMS13.

Statistica arată, totodată, că, în rândul celor 28 de state membre al Uniunii Europene, România se clasează pe locul 2 la viteza de Internet și pe locul 3 în ceea ce privește utilizarea rețelelor de socializare.

- Advertisement -

Pe de altă parte, România ocupă poziția 23 în privința conectivității, respectiv locul 27 la capital uman, la utilizarea internetului și la servicii publice digitale.

Google a lansat, marți, programul educațional „Atelierul Digital”, un proiect care se adresează tinerilor și care își propune să sprijine integrarea companiilor românești în economia digitală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img