Un procent de 43% dintre români nu deține competențe digitale, mult peste media de 25% în țările NMS13 (New Member States) și 14% în EU15, iar 8% din populație crede că are cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv, potrivit raportului Digital Economy Lab (DELab), prezentat, marți, în cadrul conferinței de lansare a proiectului educațional de la Google „Atelierul digital”, transmite Agerpres.
Raportul DELab arată că 43% dintre români nu au deloc competențe digitale, mult peste media de 25% în țările NMS13 (New Member States) și 14% în EU15. În același timp, doar 8% dintre români cred că au cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv.
La nivelul competențelor digitale, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană și numai 16% dintre români au cunoștințe digitale de bază, în comparație cu media de 30% a EU15 și 26% în țările NMS13.
Statistica arată, totodată, că, în rândul celor 28 de state membre al Uniunii Europene, România se clasează pe locul 2 la viteza de Internet și pe locul 3 în ceea ce privește utilizarea rețelelor de socializare.
Pe de altă parte, România ocupă poziția 23 în privința conectivității, respectiv locul 27 la capital uman, la utilizarea internetului și la servicii publice digitale.
Google a lansat, marți, programul educațional „Atelierul Digital”, un proiect care se adresează tinerilor și care își propune să sprijine integrarea companiilor românești în economia digitală.