spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalize41 de ani de la exploziile de la mina Livezeni

41 de ani de la exploziile de la mina Livezeni

-

Astăzi rememorăm evenimentele tragice petrecute în urmă cu 41 de ani la Mina #Livezeni din #Valea#Jiului. Pe 29 noiembrie 1980, două explozii succesive în subteran au dus la moartea a 53 de mineri, salvatori minieri şi militari în termen care lucrau în mină, iar alte 77 de persoane au fost grav rănite. Ca să nu declare doliu național, autoritățile de la acea vreme au ținut secret numărul real al deceselor, anunțând un număr de 49 de victime, a scris pe Facebook președintele Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor.

Drama prin care au trecut zecile de familii ale celor dispăruți a lăsat răni și urme adânci în istoria acestor locuri. Greu de înțeles și greu de cuprins în cuvinte, tragedia din 1980 a îndoliat întreaga Vale a Jiului. În memoria celor dispăruți, în această dimineață, am depus o coroană de flori la monumentul care amintește de acest moment dramatic din istoria mineritului. Dumnezeu să le odihnească sufletele, iar celor care îi plâng și astăzi, să le aline durerea!, Nistor.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...