spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalize360 de euro pentru fiecare copil din Austria

360 de euro pentru fiecare copil din Austria

-

Începând de azi și pe parcursul întregii săptămâni va fi distribuit bonusul corona pentru familii, anunțat în iunie, respectiv 360 de euro pentru fiecare copil din Austria. Conform informațiilor, aceasta se ridică la un total de 678 milioane de euro pentru cei aproximativ 1,824 milioane de copii pentru care se primesc alocații familiale, scrie Ziarul Românesc de la Viena.

- Reclama -

Plata automată va avea loc în următoarele zile, au declarat marți ministrul familiei Christine Aschbacher și ministrul finanțelor Gernot Blümel (ambii ÖVP) într-o conferință de presă.

„Fiecare familie care primește alocație de familială primește ajutorul de 360 de euro”

Cei 360 de euro pe copil sunt indexați ca alocația pentru familie. Aceasta înseamnă că aproximativ 137.000 de beneficiari cu copii care locuiesc în străinătate primesc mai mult sau mai puțin de 360 ​​de euro, în funcție de costul vieții în țara respectivă.

„Fiecare familie care primește alocație familială primește banii”, a spus Blümel. Data limită pentru aceasta este luna septembrie. Nu este necesară completarea niciunui formular sau înscrieri online.

Bonus pentru copii ca ajutor financiar și stimul economic

Începând de astăzi, banii vor fi transferați în conturile tuturor beneficiarilor, a mai spus Blümel. Bonusul pentru copii este destinat să amortizeze consecințele financiare ale crizei coroanei pentru familii, dar și să stimuleze economia. Potrivit economiștilor, este probabil ca banii să fie cheltuiți rapid, în special de către părinții cu venituri mai mici, stimulând astfel consumul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...