spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
Acasăhighlight300 de mineri de la Exploatarea Minieră de Uraniu s-au blocat în...

300 de mineri de la Exploatarea Minieră de Uraniu s-au blocat în subteran: Ministrul Gerea ne-a mințit

-

O parte dintre minerii de la Exploatarea Minieră de Uraniu s-au blocat în subteran nemulțumiți că protocolul semnat în 30 ianuarie cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, nu a fost respectat și amenință că intră și în greva foamei, anunţă Mediafax.
Potrivit unor surse din rândul protestatarilor, numărul minerilor blocaţi în subteran depăşeşte trei sute, din cele două schimburi și din cele două puncte de lucru, angajaţii ameninţând că vor intra și în greva foamei.
Minerii solicită demiterea conducerii Companiei Naționale a Uraniului, dar și a sucursalei Suceava și cer premierului Victor Ponta, ministrului Energiei, Andrei Gerea, și ministrului pentru dialog social, Liviu Pop, să vină să discute cu ei.
Directorul Companiei Naționale a Uraniului, Ioan Moraru, a declarat pentru Mediafax că a transmis protestatarilor două oferte de creștere salarială, dar niciuna la nivelul celei prevăzute în protocolul semnat la sfârșitul lunii ianuarie. El a spus că, pentru ca aceste creșteri salariale să fie cele prevăzute în protocol, este nevoie ca Guvernul să adopte o Hotărâre de Guvern în acest sens.
„Au rămas să discute și să analizeze ceea ce am propus”, a spus I. Moraru.
Potrivit acestuia, minerii ar fi spus că oferta de creştere salarială nu este suficientă față de promisiunea făcută de ministru la momentul semnării protocolului.
„Cadrul legal prin care se poate face majorarea prevăzută se poate modifica doar prin Hotărâre de Guvern”, a spus I. Moraru.
El nu a putut preciza numărul minerilor blocați în subteran, menționând că au venit mineri atât din primul schimb, cât și din schimbul al doilea.
Luni dimineaţă, minerii de la Crucea au reluat protestele suspendate la sfârşitul lunii ianuarie, reclamând că nu li s-au mărit salariile şi nici nu li se alocă mai mulţi bani pentru norma de hrană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img