3 românce se numără printre cele mai influente femei din Spania

0

3 românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, scrie El Espanol.

Anca Moldovan este primul deputat român în parlamentul spaniol, din partea Partidului Popular. Originară din Cluj-Napoca, ea este vicepreşedinte al Adunării de la Madrid şi preşedinte al forumului partidului pentru probleme de imigrare şi integrare. A studiat la Madrid și are ca pasiuni politica şi pictura.

Mihaela Mihalcia este noua iubită a lui Juan Luis Cebrián, cofondatorul prestigioasei publicaţii El Pais, preşedintele unui trust media, Grupo Prisa, apropiat al Grupului Bilderberg. Cebrián, care are 73 de ani, a divorţat de soţia sa după o căsnicie de 25 ani, apoi a început să se afișeze cu Mihaela, care lucra pentru el în calitate de consultant.

Ceva mai cunoscută decât cele două este vasluianca Marcela Topor, soția premierului destituit al Cataloniei, Carles Puigdemont. Topor, care vorbeşte spaniolă, engleză, catalană şi română, este redactor la revista de limbă engleză Catalonia Today, fondată de soţul ei, şi prezintă Catalan Connections, o serie de interviuri televizate difuzate de un post local.

Soțul ei, pe numele căruia există un mandat european de arestare, tocmai s-a predat autorităților belgiene. Puigdemont, care a contestat mandatul de arestare, ar putea fi condamnat în Spania la 30 de ani de închisoare dacă se vor dovedi acuzațiile de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri îndreptate împotriva sa. În vreme ce Carles Puigdemont e în Belgia, Marcela Topor a rămas acasă, la Girona, cu cele două fiice ale lor.