spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăActualitate2 pușcăriași români, eroi în Italia

2 pușcăriași români, eroi în Italia

-

Doi deţinuţi români au ajuns eroi în primele pagini ale ziarelo italiene. Cei doi sunt lăudaţi acum şi de directorul închisorii din Porto Azzurrro, de pe insula Pianosa  şi au fost aplaudaţi la scenă deschisă de turiştii care i-au văzut în acţiune, scrie Adevărul.

- Reclama -

O tânără de 13 ani a fost salvată de la înec de doi deţinuţi români, care au sărit în apele Mării Tireniene ca să o salveze. Incidentul a avut loc sâmbătă, 22 august, când tânăra italiancă făcea baie în apropierea plajei Cala Giovanna, de pe insula italiană Pianosa. La un moment dat, ea a fost atacată şi înţepată de o meduză, „Din acel moment nu am mai putut să înot, eram pierdută”, a mărturisit fata, ulterior. 

Norocul ei a fost că doi deţinuţi români, unul de 37 de ani, celălalt de 44, care primiseră permisiunea să lucreze la un hotelul Milena, au observat că ceva nu este în regulă şi au sărit în apă să o salveze. Deşi riscau să aibă la rândul lor soarta fetei, cei doi români s-au avântat în apele mării şi au salvat-o pe tânără, aducând-o în siguranţă pe uscat, scrie Corriere della Sera. Salvatorii au fost observaţi de un grup de turişti sosiţi de pe Insula Elba. Toţi au aplaudat în momentul în care românii au ieşit din apă purtând trupul adolesecentei, care şi-a revenit după câteva minute. Şi părinţii fetei, care au urmărit paralizaţi de spaimă întreaga scenă au fost impresionaţi şi au ţinut să le mulţumească românilor. 

La rândul său, directorul închisorii din Porto Azzurro, Francesco d’Anselmo, a ţinut să le mulţumească celor doi deţinuţi şi i-a lăudat pentru gestul lor. „Este o demonstraţie clară despre modul cum o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comporament lăudabil din partea deţinuţilor. Sunt mulţumit de intervenţia lor care ne dă speranţă pentru reintegrarea lor în societate, le voi oferi o recunoaştere”, a spus italianul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...