spot_img
30.9 C
București
luni, iulie 1, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: La sfârşitul anului vom avea una din primele două creşteri economice...

Ciolacu: La sfârşitul anului vom avea una din primele două creşteri economice din Europa şi din UE

-

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că este pentru prima dată în ţara noastră când „avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pe investiţii, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri europene”. Şeful Executivului a mai spus că la finalul acestui an vom avea una dintre primele două creşteri economice din Europa şi din UE, „vom avea o încadrare în deficitul asumat şi vom avea o dezvoltare fără precedent în România”.

- Reclama -

„Este pentru prima dată în România când avem 41 de miliarde în primele patru luni cheltuieli pe investiţii, atât din bugetul de stat, cât şi din fonduri europene. Din punctul meu de vedere se poate şi mai mult şi categoric va fi pentru prima oară istoria României când vom depăşi ceea ce ne-am asumat prin bugetul de stat. Va trebui să avem procentul din PIB mai mic raportat la sfârşitul anului. Acum noi ne-am asumat un 7,2. Cu certitudine menţinând acest ritm o să depăşim. Ştiu că de aici pornesc eternele discuţii cu deficitul, cu PIB al României”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

- Advertisement -

Premierul a mai spus că „la sfârşitul anului vom avea una din primele două creşteri economice din Europa şi din UE, vom avea o încadrare în deficitul asumat şi vom avea o dezvoltare fără precedent în România”.

„Toate aceste investiţii se vor multiplica şi în zona economică. Cu o digitalizare şi cu o colectare mai bună la ANAF, sunt ferm convins că aeastă direcţie corectă în care a intrat România va continua”, a completat Ciolacu.

- Advertisement -

Liderul social-democraţilor i-a îndemnat pe locuitorii din Dâmboviţa să îi voteze pe Daniel Cristian Stan şi pe Corneliu Ştefan, candidaţi PSD, pentru noi mandate la Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

„Părerea mea, vă spun sincer, încercaţi să îi preţuiţi pe cei care au performat, pe Cristi şi pe Cornel, pe oamenii care în fiecare zi au înţeles de ce au fost aleşi de către oameni şi, mai ales, au o emtapie pentru oameni şi le place administraţia. E un lucru rar să îndeplineşti toate condiţiile, şi, după cum se vede, la dumneavoastră există performanţă”, a conchis Marcel Ciolacu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img