spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalize118 medici împotriva vaccinării obligatorii

118 medici împotriva vaccinării obligatorii

-

Cei 118 medici, membri ai asociației „Medici pentru consimțământ informat” spun că nu sunt împotriva vaccinării ci doar împotriva obligativității vaccinării.„Suntem pentru consimțământul informat al pacientului”, spun aceștia într-o scrisoare remisă parlamentului, în care cap de listă este Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Semnatarii scrisorii spun că siguranța vaccinurilor este o problemă recunoscută chiar de Organizația Mondială a Sănătății și că în decembrie 2019, în cadrul summitului referitor la siguranța vaccinurilor, numeroși experți internaționali au ridicat probleme legate de scăderea încrederii populației în vaccinare şi lipsa studiilor adecvate referitoare la siguranța vaccinurilor. Aceștia ar fi invocat reacțiile nedorite ce pot apărea după injectare: convulsii, paralizii, encefalopatii (afectări ale creierului), șoc anafilactic.

„Chiar dacă aceste efecte nu apar la absolut toate persoanele vaccinate, la nivelul de cunoaștere medicală actual, nu avem metode să prevedem cu exactitate care persoane sunt vulnerabile şi vor dezvolta efecte nedorite şi care nu. Chiar şi efectuând analize medicale înainte de vaccinare, nu avem certitudinea identificării tuturor persoanelor care riscă dezvoltarea reacțiilor adverse postvaccinale. Efectul rezultat este că se previne o boală infecto-contagioasă, dar se creează alte boli cronice, cu evoluție imprevizibilă pe termen lung”, spun semnatarii scrisorii.

Aceștia atrag atenția că legislația actuală a Uniunii Europene prevede că punerea pe piață a unui nou vaccin se face pe baza unui dosar în care studiile clinice sunt făcute de însuși producătorul acelui vaccin și că întregul proces „este unul pur birocratic, studiile producătorului nu sunt confirmate de către o terță instituție independentă”.

Autorii scrisorii mai spun că vaccinurile sunt produse biologice cu înalt potențial de contaminare genetică. Aceștia spun că virusurile în general au o structură genetică simplă şi versatilă, cu capacitatea de a îngloba material genetic din celulele pe care sunt cultivate în propriul lanţ de ADN sau ARN şi de a-l transporta apoi în interiorul organismului care primeste vaccinul. În acest fel, vaccinurile în general constituie o cale de introducere de material genetic străin în sângele persoanelor vaccinate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...