spot_img
1.3 C
București
vineri, decembrie 27, 2024
AcasăExterne10 români candidează la municipalele din Spania pe listele socialiștilor

10 români candidează la municipalele din Spania pe listele socialiștilor

-

Zece români sau persoane de origine română candidează pe listele Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), principala formațiune de opoziție, în localități cu peste 50.000 de locuitori la alegerile municipale de la 24 mai din Spania, transmite Agerpres.

- Reclama -

Miguel Fonda Ștefănescu, președintele Federației Asociațiilor de Români din Spania (FEDROM), candidează pentru un loc de consilier în capitala Madrid, fiind plasat pe poziția 25 din 57 pe lista PSOE.

- Advertisement -

Florica Calciu candidează pentru un loc în Granada, Marinela Monica Barabas — la Castellon, Monica Mihaela Ban — la Alcorcon (provincia Madrid), Florica Chiriță — la Torrejon de Ardoz (provincia Madrid), Ciprian Chiriță — la Las Rozas (provincia Madrid), Elena Alexandra Leacu — la Las Rozas (provincia Madrid), Mariana Crimpei — la San Sebastian de los Reyes (provincia Madrid), Mariana Venec — la Arganda del Rey (provincia Madrid) și Irina Vaceanu — la Arganda del Rey (provincia Madrid), conform unei liste cu candidați români ai PSOE.

„Este destul de dificil ca spaniolii să pună candidați străini pe listele electorale, chiar pentru alegerile municipale, care sunt axate mai mult pe muncă administrativă. La ultimele alegeri, în urmă cu patru ani, nu a existat nici un candidat de origine română pe un loc eligibil în marile localități”, a declarat, pentru AGERPRES, Miguel Fonda Ștefănescu.

- Advertisement -

„Nu pot să spun de ce s-au prezentat ceilalți români la alegeri, dar bănuiesc că cei mai mulți (au făcut-o) din motive legate de o bună imagine și de recunoașterea pe care o primesc și au meritat-o, datorită modului lor de a-și arăta adaptarea și integrarea cu restul cetățenilor din această țară”, a adăugat el.

Miguel Fonda Ștefănescu a mai afirmat că, în Spania, ‘comunitatea românească este slab organizată’, ‘existând în jur de 150 de asociații, dar cele mai multe dintre ele neavând o activitate continuă și fiind puțin reprezentative în fața instituțiilor spaniole’.

El a atras atenția că „așa-zisele reforme (ale guvernului de dreapta al premierului Mariano Rajoy — n.r.), care practic au fost scăderi de buget pentru bunăstarea socială, i-au afectat pe cei mai vulnerabili, imigranții, între ei și românii. Dacă rata șomajului în Spania e în jur de 20%, pentru comunitatea românească, potrivit statisticilor, este în jur de 51%”.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img