spot_img
20.4 C
București
vineri, martie 24, 2023
AcasăALEGERI 202010 MĂSURI LIBERALE PENTRU ECONOMIE ÎN 2020

10 MĂSURI LIBERALE PENTRU ECONOMIE ÎN 2020

-

Guvernul PNL a venit cu cel mai mare pachet de măsuri pentru susținerea economiei naționale din ultimii 30 de ani, care va depăși 7% din PIB până la finalul anului 2020. Prin acest program Guvernul a schimbat radical conceptul de dezvoltare economică a României  orientându-l către investiții care dinamizează economia și crește competitivitatea companiilor românești.

- Reclama -

Iată 10 dintre măsurile din programul “Reclădim România” care au stopat declinul economiei în anul 2020, evitând recesiunea. La 9 luni economia României a avut o revenire de 5,6%, cea mai mare creștere trimestrială din ultimii 20 de ani.

 1. Peste 350.000 de contribuabili au beneficiat de scutirea taxelor, impozitelor și de amânarea plăților impozitelor curente. Suma la care s-au ridicat aceste scutiri a fost de 16,5 miliarde de lei, bani care au rămas în economie. Totodată, Guvernul a suspendat și măsura executărilor silite în perioada pandemiei, ceea ce a fost ca o gură de oxigen.
 2. Guvernul PNL a plătit toate restanțele PSD către firmele românești. Am rambursat TVA de 18,3 miliarde de lei, cu peste 3,1 miliarde de lei mai mult decât PSD anul trecut și am plătit 2,4 miliarde de lei concedii medicale restante, cea mai mare sumă din ultimii ani.
 3. Am onorat facturile lăsate restante din PNDL, de dezvoltare rurală, de peste 1,44 miliarde de lei pe care PSD nu le-a plătit la timp.
 4. Bani neramburabili sub formă de granturi de 1 miliard de euro pentru IMM-uri. Măsura asigura capital de lucru și bani pentru investiții pentru IMM-urile din domeniile cele mai afectate de măsurile de restricție.
 5. Prin IMM Invest, cel mai amplu program de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii din ultimii 30 de ani, Guvernul PNL a asigurat accesul firmelor la finanțare rapidă și ieftină – credite cu dobândă zero cu garanția statului. Astfel, 21.204 IMM-uri au avut acces la credite în valoare de 14,9 miliarde de lei, potrivit raportărilor din octombrie. Plafonul programului este de 20 de miliarde de lei.
 6. 8 miliarde de lei garanțiilor de stat pentru credite pentru sprijinirea marilor companii și a IMM-urilor cu o cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de lei.
 7. Plata șomajului tehnic pentru angajați și măsurile active implementate de Guvern pentru sprijinirea angajatorilor, în valoare de 7,2 miliarde lei, au dus la menținerea locurilor de muncă și a unui nivel scăzut al ratei de șomaj. Ba mai mult, în luna octombrie aveam cu 15.150 mai  mulți angajați activi în sistemul Revisal față de luna ianuarie.
 8. Am eliminat impozitul specific pentru industria HORECA.
 9. În 10 luni Guvernul PNL a atras fonduri europene în sumă record de aproximativ 6 miliarde de euro, de trei ori mai mult decât PSD anul trecut.
 10. Am făcut cele mai mari investiții din ultimii 10 ani, respectiv 35,4 miliarde de lei în doar 10 luni. Spre comparație, anul trecut în guvernarea PSD, suma investită a fost cu 8,6 miliarde mai mică decât în 2020. Șantierele de construcții au funcționat fără oprire anul acesta, înregistrând o creștere de 25,6%, cea mai ridicată din ultimii 12 ani.
 11. MATERIAL DIFUZAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS LA COMANDA PNL GIURGIU,  cod AEP 11200025
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img