spot_img
3.9 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăhighlightPatriarhul Daniel l-a trimis pe Mitropolitul Nifon la Patriarhul Kiril al Rusiei

Patriarhul Daniel l-a trimis pe Mitropolitul Nifon la Patriarhul Kiril al Rusiei

-

O delegație a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, participa la Moscova la evenimentele organizate cu ocazia  împlinirii a 1.000 de ani de la moartea Sfântului Cneaz Vladimir, Botezătorul Rusiei.

- Reclama -

CITITI SI: EXPLOZIV: ÎN PLIN SCANDAL PONTA-BAKU, LIDERI AI PSD AU FOST LA MOSCOVA CU MITROPOLITUL CLUJULUI

- Advertisement -

”Am prezentat mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și am oferit o icoană a Sfântului Ioan Gură de Aur. Așa cum știm cu toții anul acesta este Anul omagial al Sfântul Ioan Gură de Aur în Patriarhia Română. De asemenea, am oferit medalia editată cu acest prilej la București. Atât Patriarhul Kiril, cât și Președintele Putin în mesajul său, au spus că nu vorbim de o sărbătoare pur religioasă, ci este sărbătoarea culturală și națională a întregii națiuni ruse. De aceea, astăzi, după Sfânta Liturghie s-a oficiat un Te Deum de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate în timpul celor zece secole de existență creștină a poporului rus și în mod simbolic au fost sfințite steagurile ținute de ofițeri ai armate ruse, cu icoana Sfântului Vladimir, steaguri care vor fi trimise în fiecare regiune care constituie Federația Rusă astăzi”, a declarat pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon.

CITITI SI: Ambasadorul Rusiei întâlnire cu Patriarhul Daniel, Mitropolitul Clujului la Patriarhia Moscovei

- Advertisement -

În mesajul său către Biserica Ortodoxă Rusă, Patriarhul României a afirmat că poporul ortodox rus are o vocație creștină pentru eternitate.  „În mod deosebit, perioada îndelungată de multe suferinţe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, din cauza prigoanei împotriva credinţei creştine în vremea ateismului agresiv din secolul 20, a reprezentat o vreme a răstignirii, dar şi un timp al speranţei de libertate pentru ierarhii, clerul şi credincioşii acestei Biserici. În acel timp de prigoană, Biserica a rămas statornică în mărturisirea Domnului nostru Iisus Hristos, reuşind, după anii 1990, să redevină un reper spiritual pentru o societate confruntată cu fenomenul secularizării şi al relativismului moral”, a transmis PF Daniel.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img