spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăDezvaluiriBIG BROTHER ROMANESC: LEGEA ANTI LEGIONARI, PRETEXTUL UNOR ABUZURI INCREDIBILE IMPOTRIVA DEMOCRATIEI

BIG BROTHER ROMANESC: LEGEA ANTI LEGIONARI, PRETEXTUL UNOR ABUZURI INCREDIBILE IMPOTRIVA DEMOCRATIEI

-

Asa numita lege antilegionari ascunde in text pretextul unor abuzuri incredibile impotriva democratiei.  Definitiile date de lege, UNELE FOARTE NECLARE SAU FOARTE LARGI, vor permite urmarirea electronica si nu numai din partea serviciilor secrete.

Legea este anticonstitutionala.

Consilierul prezidential Andrei Muraru a anuntat ca a inceput de cateva zile monitorizarea, inclusiv online, a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau extremiste, potrivit noii legi promulgate de presedinte Klaus Iohannis .

In aceasta lege este interzis si cultul lui Nicolae Ceausescu. 

CITITI SI: E OFICIAL: A inceput MONITORIZAREA ON LINE a celor care il sustin pe Maresalul Ion Antonescu si a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, a cultului preotilor si intelectualilor nationalisti, dar si a lui Ceausescu/ MAXIM 3 ANI DE INCHISOARE

Prevederile legii vor crea un Big Brother care va urmari pe oricine care este banuit ca s-ar incadra la aceste infractiuni. Iar plaja de infractiuni este foarte larga dand prilejul unor abuzuri. 

Nici Nicolae Ceausescu nu a avut curajul sa dea o astfel de lege.

Sa citim fragmente din lege:

„prin organizaţie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţii lor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist”.

Termenii la unele categorii sunt foarte vagi. Nationalism extremist? Cum este acesta definit?  Ura pe motive religioase?  Incitarea la xenofobie? Grup format din 3 persoane?  Schimbarea ordinii constitutionale si a institutiilor democratice?  Orice manifestatie impotriva Puterii poate fi declarata de exemplu ca intrand in prevederile acestei legi.

Art. 4. – (1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.”

„Art.5. – Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.”

CITITI SI: Primele tinte ale Legii anti legionare: Mircea Vulcanescu si Nichifor Crainic

Articolul 5 este si el foarte periculos. Mircea Vulcanescu si Nichifor Crainic se incadreaza de exemplu printre persoanele indicate in acest sens. La aceeasi categorie intra si Maresalul Ion Antonescu.

CITITI SI: Pana la 3 ani de inchisoare pentru cei care il glorifica pe Maresalul Ion Antonescu si promoveaza ideile Miscarii Legionare

Legea este anticonstitutionala:

ARTICOLUL 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...