AcasăExterne#Brexit: Parlamentul de la Londra are votul DECISIV, referendumul este doar CONSULTATIV

#Brexit: Parlamentul de la Londra are votul DECISIV, referendumul este doar CONSULTATIV

-

Referendumurile au un rol consultativ, decizia aparține Parlamentului, a declarat la Digi 24 jurnalistul Christian Mititelu, fostul coordonator al secției BBC în limba română.

„El spune că nu va demisiona indiferent de rezultat, pentru că are un mandat de 5 ani dat de alegătorul britanic, dar cred că poziția lui devine foarte greu de menținut dacă referendumul produce un rezultat contrar așteptărilor lui”, a spus Christian Mititelu.

Avantajul lui David Cameron este că în Parlament există o majoritate în favoarea rămânerii. „Totul trece prin reptrezenanții poporului, care sunt cei din parlament. Referendumurile sunt un lucru excepțioanel, în general nu se țin, au un rol consultativ. Dar e foarte greu, dacă ai pierdut un referendum, să încerci să mergi împotriva acestui rezultat. Dar cred ca Parlamentul va decide în ultimă instanță și, probabil, vor urma nesfârșite încercari de a eluda verdictul Brexit, daca va fi Brexit, și de a găsi o soluție de a prelungi situația sau de a ajunge la o formulă prin care să se țină un nou referendum definitv, lucru care mi se pare foarte riscant”, a adăugat Christian Mititelu.

Întrebat dacă parlamentarii pot ignora voința poporului, jurnalistul a răspuns: Conform Constituției, care e nescrisă în Marea Britanie, se poate acest lucru, pentru că parlamentul este suveran.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...