spot_img
11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightAdrian Năstase: Spațiul maritim între noi și Bulgaria nu este DELIMITAT

Adrian Năstase: Spațiul maritim între noi și Bulgaria nu este DELIMITAT

-

„Se va înțelege printr-o singură privire faptul că Marea Neagră, în momentul de față, se transformă în ceea ce un om politic din România, la un moment dat, sugera că ea ar fi. Din acest motiv, este important pentru noi să vedem în ce măsură putem mai departe să clarificăm anumite aspecte. Vă aduc aminte că spațiul maritim între noi și Bulgaria, în momentul de față, nu este încă delimitat. Ceea ce s-a întâmplat în relația cu Ucraina nu s-a întâmplat încă în relația cu Bulgaria. Pentru diverse rațiuni”, a declarat fostul premier Adrian Năstase la o lansare la sediul Fundației Europene Titulescu.

Fostul premier Adrian Năstase, prezent la lansarea volumului cartografic „Descriptio Ponti Euxini”, pe care l-a coordonat, a afirmat că această lucrare va ajuta la înțelegerea evenimentelor de la Marea Neagră „după schimbarea apartenenței Crimeii”.

- Advertisement -

Năstase a subliniat că „Descriptio Ponti Euxini” „reprezintă și un obiect de artă”, care au avut un rol pedagogic.

„Cuprinde zeci de gravuri excepționale începând cu secolul XVI și, pe de altă parte, este vorba de cartușele acelea minunate, desenele care explică fiecare hartă, care sunt adevărate opere de artă. Aceste hărți aveau un rol pedagogic și putem să înțelegem felul în care, în timp, principii occidentali învățau despre zona noastră”, a adăugat el.

- Advertisement -

În opinia acestuia, proiectele economice, proiectele turistice care se pot naște în arealul Mării Nege merită mai multă atenție.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img