spot_img
8.8 C
București
luni, noiembrie 4, 2024
AcasăAnalizeANALIZA ANDREI BADIN: SA TRADUCEM CE INSEAMNA NU-UL GRECILOR, LA RECE, FARA...

ANALIZA ANDREI BADIN: SA TRADUCEM CE INSEAMNA NU-UL GRECILOR, LA RECE, FARA PATIMA

-

- Reclama -

Sondajele si primele date oficiale indica victoria taberei NU in Grecia. Ce inseamna insa acest lucru?  Primele concluzii. La rece, fara patima….

- Reclama -

de ANDREI BADIN

- Advertisement -

Pentru o analiza mai corecta va trebui sa asteptam numaratoarea finala oficiala a voturilor. Cu cat victoria taberei NU va fi mai ampla cu atat Alexis Tsipras va fi mai favorizat la masa negocierilor cu creditorii.  O victorie la limita i-ar da evident un avantaj, dar o victorie lejera i-ar consolida consistent pozitia.

CITITI SI: DEZASTRU PENTRU TROICA IN GRECIA, EXIT POLLURILE DATE PESTE CAP: 91,00 % DIN VOTURI NUMARATE, NU 61,36 %

- Advertisement -

Grecia NU va iesi din zona euro. Nu o vor nici grecii, nici Uniunea Europeana si cu atat mai putin Statele Unite. Nimeni nu vrea ca Grecia sa iasa din zona euro deoarece costurile vor fi enorme pentru toata lumea, in special pentru UE si SUA.  De altfel nici tratatele europene nu indica o modalitate prin care o tara poate sa iasa din zona euro.

Referendumul grecesc va pune o presiune enorma pe politicile de austeriate. La rand vin Italia, Spania, Portugalia, Franta.

Hollande si Merkel se vor vedea luni seara sa discute situatia din Grecia. Franta nu va putea invoca eventuale masuri impotriva Greciei deoarece ea insasi nu respecta regulile bugetare din UE. Tandemul franco-german deja nu mai functioneaza, de acum va fi gripat la propriu.

Atitudinea Greciei va incuraja extremele de dreapta si stanga din Europa, dar si pe ceilalti eurosceptici. Va creste gradul de nemultumire al europenilor fata de birocraticele institutii de la Bruxelles si fata de institutiile bancare internationale.

Se va crea un grup de presiune important fata de politicile Bruxellesului. Dar si fata de marea finanta internationala.

Referendumul grecesc loveste puternic in credibilitatea Uniunii Europene, un mecanism care se dovedeste incapabil sa ia decizii coerente.

Mai devreme, sau mai tarziu, ziua de 5 iulie 2015 din Elada, va ramane in istorie drept data in care a inceput schimbarea in Uniunea Europeana. Cum si in ce fel nu putem previziona exact acum. 

Concluzia: UE, SUA si ceilalti vor ceda in fata Greciei.

Poporul a decis! Poate cineva din lumea democratica contesta acest lucru? 

Vor ceda fiindca NU au o alta alternativa: o eventuala excludere a Greciei ii va costa mai mult decat cedarea in fata lui Tsipras.

Dincolo de partea financiara, Grecia este una din CHEILE flancului sudic al NATO.

NIMENI nu va vrea sa lase flancul sudic, Grecia si Turcia, drept posibila tinta.

Jocul e mult mai complicat, iar Tsipras a dovedit ca e un bun jucator de poker.

P.S: Analiza nu vizeaza traiul de huzur si duplicitatea grecilor, ci LA RECE concluziile referendumului

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img