spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăEconomieVicecancelarul german anunta un ajutor umanitar pentru Grecia din partea tuturor tarilor...

Vicecancelarul german anunta un ajutor umanitar pentru Grecia din partea tuturor tarilor din UE

-

Liderii din zona euro, care se vor reuni marți la Bruxelles într-un summit extraordinar, vor discuta, fără îndoială, și problema unui ‘ajutor umanitar’ pentru Grecia, a declarat luni vicecancelarul german Sigmar Gabriel, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Oamenii, acolo (în Grecia), au nevoie de ajutor și noi nu trebuie să-l refuzăm doar pentru că nu suntem mulțumiți de rezultatul referendumului’ de duminică, a afirmat social-democratul Sigmar Gabriel, ministru al economiei în guvernul Merkel, potrivit AFP.

‘Nu putem să abandonăm Grecia, toate țările trebuie să fie pregătite să acorde ajutor umanitar. (…) Presupun că acesta va fi discutat mâine (marți) la Bruxelles’, a mai declarat el, fără a preciza însă natura acestui eventual sprijin.

Pe de altă parte, într-un interviu publicat luni în cotidianul Tagesspiegel, vicecancelarul german consideră că orice noi negocieri cu Grecia privind un nou acord de asistență financiară sunt ‘greu de imaginat’, după ce grecii au respins prin referendum ultimele propuneri ale creditorilor internaționali.

‘După respingerea regulilor de joc ale zonei euro (…), negocieri asupra unor programe de asistență în valoare de miliarde (de euro) sunt greu de imaginat’, afirmă Sigmar Gabriel în interviul menționat, citat de AFP, adăugând că premierul grec Alexis Tsipras a ‘tăiat ultimele punți’ între țara sa și Europa.

Mai mulți oficiali de la Atena au declarat însă că guvernul grec dorește să reia imediat negocierile cu creditorii internaționali (UE și FMI) și să ajungă cât mai repede la un acord cu aceștia pentru un nou program de asistență financiară.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...