spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeZiua Duna Tv la Rîmetea: Valorile maghiare ale Bazinului Carpatic

Ziua Duna Tv la Rîmetea: Valorile maghiare ale Bazinului Carpatic

-

Anul acesta va fi pentru prima oară când „Ziua Duna” de la Rimetea va înseamna, de fapt, un şir de evenimente care se vor întinde pe trei zile, toate dedicate Zilei Solidarităţii Naţionale, s-a anunţat miercuri dimineaţă, pe canalul public de ştiri M1 din Ungaria.

- Reclama -

Anita Altorjai, director general al Duna Médiaszolgáltató Zrt., a declarat că începând din 2014, “Ziua Duna” de la Rimetea înregistrează în fiecare an un succes mare prin întâlnirea tradiţiilor maghiare cu lumea modernă.

Anul acesta este pentru prima oară când organizatorii nu au invitat artişti doar din Transilvania şi Ungaria, ci la Rimetea vor veni reprezentanţi ai regiunilor de peste graniţele Ungariei în care locuiesc maghiari. De vineri până duminică, publicul va avea ocazia să vadă 250 de artişti din Slovacia, Serbia, Austria şi Ucraina, a subliniat directorul general.

Cu ocazia bicentenarului Petőfi, participanţii vor avea ocazia să participe la o serie de evenimente dedicate marelui poet maghiar Petőfi Sándor, a relatat Anita Altorjai. Va avea loc un concurs de gătit, o prezentare a unor mâncăruri din regiunile locuite de maghiari, demonstraţii ale meşteşugarilor. Vor concerta Corul de bărbaţi “Szent Efrém”, “Balkán Fanatik” şi “Csík Zenekar”. Sâmbătă seara vizitatorii sunt aşteptaţi la focuri de artificii, iar duminică, la o slujbă ecumenică.

Organizatorii doresc să prezinte cât mai multe dintre valorile maghiare ale Bazinului Carpatic, astfel încât la comemorarea Trianonului să nu fie trecute în revistă pierderile suferite, ci să fie sărbătorită bogăţia culturală care a putut fi păstrată, a explicat directorul general.

Anita Altorjai a menţionat, de asemenea, că posturile publice din Ungaria se vor strădui să relateze despre cât mai multe momente; pe postul public de radio Kossuth vor avea loc o serie de transmisii în direct, iar slujba de duminică va fi transmisă pe canalul de televiziune Duna World.

Programul detaliat al evenimentelor de la “Ziua Duna” poate fi consultat pe pagina www.dunanap.com.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img