spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeZilele Severinului, 190 de ani de Drobeta Turnu Severin

Zilele Severinului, 190 de ani de Drobeta Turnu Severin

-

A fost un weekend plin la Drobeta-Turnu Severin, de zilele orașului! Evenimentele au debutat vineri, pe 21 aprilie cu o serie de activități culturale, desfășurate la Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin. Biblioteca Județeană I.G. Bibicescu a expus o colecție impresionantă de cărți de patrimoniu, vechi de peste 500 de ani, unice în zona Olteniei iar Arhivele Naționale – Filiala Mehedinți au prezentat fotografii și documente vechi în cadrul expoziției “Drobeta Turnu Severin – 190 de ani de atestare documentară modernă”. 

Vizitatorii Palatului Culturii au admirat și expoziția “Severinul în culori”, semnată de jurnalistul și pictorul Mircea Popescu, cel care a reunit în lucrările sale, obiective turistice și peisaje urbane din Severin. 

- Advertisement -

Palatul Culturii a găzduit, în weekend, evenimente literare, la care au luat parte scriitori autohtoni și invitații lor.

La capitolul muzică, publicul din Severin s-a bucurat de concertele Carla’s Dreams, Killa Fonic, Connect-R și Delia, iar cei care au ales să se distreze pe muzică populară, s-au delectat cu recitalurile Emiliei Dorobanțu. Artista și-a lansat la Severin, cel mai recent album, alături de invitații săi: Nicolae Furdui Iancu, muzica reprezentativă a Armatei și Lăutarii din Chișinău dirijați de maestrul Nicolae Botgros. Pe scenă au mai urcat Matilda Pascal Cojocărița, Niculina Stoican, Andrea Voica și alți artiști din țară. Oaspeții s-au bucurat și de bunătățile culinare oferite de comercianții din toată țara, sosiți la Drobeta-Turnu Severin, de zilele orașului. 

- Advertisement -

Pe lângă acestea, Zilele Severinului 2023 au inclus și competiții sportive, cu participanți din toate județele țării. Concursul Național de Tenis de Masă “Trofeul Drobeta”, ediția a XI-a, a fost organizat în Sala de Sport a Colegiului Național Economic “Teodor Costescu”. La el au luat parte peste 200 de copii din România.

Nu în ultimul rând, copiii și tinerii s-au bucurat de activități recreative și educative în zona Crișan, precum ateliere de muzică rock, dansuri populare, jocuri interactive, personaje de poveste, pictură pe față și multe altele. Evenimentele s-au încheiat duminică seara, printr-un spectaculos foc de artificii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img