spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeZilele Severinului, 190 de ani de Drobeta Turnu Severin

Zilele Severinului, 190 de ani de Drobeta Turnu Severin

-

A fost un weekend plin la Drobeta-Turnu Severin, de zilele orașului! Evenimentele au debutat vineri, pe 21 aprilie cu o serie de activități culturale, desfășurate la Palatul Culturii din Drobeta-Turnu Severin. Biblioteca Județeană I.G. Bibicescu a expus o colecție impresionantă de cărți de patrimoniu, vechi de peste 500 de ani, unice în zona Olteniei iar Arhivele Naționale – Filiala Mehedinți au prezentat fotografii și documente vechi în cadrul expoziției “Drobeta Turnu Severin – 190 de ani de atestare documentară modernă”. 

- Reclama -

Vizitatorii Palatului Culturii au admirat și expoziția “Severinul în culori”, semnată de jurnalistul și pictorul Mircea Popescu, cel care a reunit în lucrările sale, obiective turistice și peisaje urbane din Severin. 

Palatul Culturii a găzduit, în weekend, evenimente literare, la care au luat parte scriitori autohtoni și invitații lor.

La capitolul muzică, publicul din Severin s-a bucurat de concertele Carla’s Dreams, Killa Fonic, Connect-R și Delia, iar cei care au ales să se distreze pe muzică populară, s-au delectat cu recitalurile Emiliei Dorobanțu. Artista și-a lansat la Severin, cel mai recent album, alături de invitații săi: Nicolae Furdui Iancu, muzica reprezentativă a Armatei și Lăutarii din Chișinău dirijați de maestrul Nicolae Botgros. Pe scenă au mai urcat Matilda Pascal Cojocărița, Niculina Stoican, Andrea Voica și alți artiști din țară. Oaspeții s-au bucurat și de bunătățile culinare oferite de comercianții din toată țara, sosiți la Drobeta-Turnu Severin, de zilele orașului. 

Pe lângă acestea, Zilele Severinului 2023 au inclus și competiții sportive, cu participanți din toate județele țării. Concursul Național de Tenis de Masă “Trofeul Drobeta”, ediția a XI-a, a fost organizat în Sala de Sport a Colegiului Național Economic “Teodor Costescu”. La el au luat parte peste 200 de copii din România.

Nu în ultimul rând, copiii și tinerii s-au bucurat de activități recreative și educative în zona Crișan, precum ateliere de muzică rock, dansuri populare, jocuri interactive, personaje de poveste, pictură pe față și multe altele. Evenimentele s-au încheiat duminică seara, printr-un spectaculos foc de artificii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img