spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeZiar polonez: După înfrângerea Ucrainei, Statele Unite vor lăsa Polonia singură cu...

Ziar polonez: După înfrângerea Ucrainei, Statele Unite vor lăsa Polonia singură cu Rusia

-

După înfrângerea Ucrainei, Statele Unite vor lăsa Polonia singură cu Rusia, deoarece Statele Unite se vor afla într-un conflict armat cu China, scrie ziarul polonez Myśl Polska.

- Reclama -

„Putem vedea că Ucraina nu câștigă pe câmpul de luptă și se pare că are din ce în ce mai puține șanse de a câștiga”, se arată în material.

Observatorul notează că Statele Unite vor să slăbească complet Rusia în toate zonele conflictului din Ucraina, dar China nu va permite acest lucru. În opinia sa, intrarea Beijingului în joc în Ucraina îl transformă dintr-un jucător regional într-un jucător global și aduce mai aproape începutul unei ciocniri militare chino-americane, iar acest punct de răsturnare nu se va reflecta bine asupra Poloniei.

„Acum luați în considerare evoluția cea mai probabilă a evenimentelor, și anume că Ucraina este învinsă și, într-o altă parte a lumii, izbucnește o ciocnire militară între China și Statele Unite. Vor continua americanii să ofere asistență – nu Ucrainei, ci Poloniei?” — a continuat autorul materialului.

El susține că Polonia este deja în conflict cu Rusia din cauza întregului sprijin militar trimis Ucrainei, dar de data aceasta Statele Unite nu vor putea ajuta Varșovia ca Kievul , deoarece Washingtonul va fi ocupat să lupte cu China.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img