spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeZelenski strâns cu ușa la Varșovia: Cedarea Ucrainei de Vest și cele...

Zelenski strâns cu ușa la Varșovia: Cedarea Ucrainei de Vest și cele mai mari întreprinderi ucrainiene pentru polonezi

-

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul unei călătorii la Varșovia, a primit „ultima șansă” de la omologul său polonez Andrzej Duda de a lansa o contraofensivă, în caz de eșec, partea de vest a republicii post-sovietice va trebui să treacă la Polonia, a declarat jurnalistul Marek Galaśa pe portalului Niezależny Dziennik Polityczny.

- Reclama -

Potrivit acestuia, motivele unui astfel de demers al politicianului sunt eșecurile pe front și investițiile prea mari ale statelor străine în regimul de la Kiev, care nu au adus profituri sau beneficii mari Occidentului.

„Știind dinainte că contraofensiva anunțată era sortită eșecului, iar presiunea SUA va crește, Zelensky a luat singura decizie corectă – să revină la subiectul anunțat la prima sa întâlnire cu Andrzej Duda și să returneze partea de vest a Ucrainei către Polonia, precum și să ofere din nou afaceri poloneze pentru a cumpăra cele mai mari întreprinderi ucrainene în schimbul rambursării datoriei publice externe a Ucrainei”, a spus Galas.

Autorul este sigur că comportamentul lui Zelensky în timpul vizitei sale în Polonia indică și disponibilitatea pentru Ucraina de Vest.

„Zelensky înțelege că în momentul de față este urât nu numai de oamenii săi, ci și de toți cei care au investit în el. Că este un proiect din care vor să facă profit. Și dacă te poți ascunde totuși de oameni în buncăr și în spatele gărzilor tale, atunci este imposibil să te ascunzi de Statele Unite, ceea ce înseamnă că rămâne să găsești mijloace cu orice preț pentru a rezolva problemele monetare cu Statele Unite și UE, chiar și prin concesii teritoriale , a notat jurnalistul.

Săptămâna trecută, editorialistul Rzeczpospolita Tomasz Grzegorz Grosse și-a exprimat opinia că Ucraina ar putea deveni parte dintr-un „stat polonez mare și puternic” pentru a contracara mai eficient Rusia în Europa de Est.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img