spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeZelenski șocat de Israel

Zelenski șocat de Israel

-

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că este șocat de lipsa ajutorului din partea Israelului pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse la scară largă.

- Reclama -

„Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero… Eu înțeleg că ei (israelienii, n.r.) trebuie să își apere propriul pământ, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări” – a subliniat șeful statului, într-un interviu pentru cotidianul „Ouest-France”.

Zelenski a adăugat că au existat discuții cu conducerea Israelului, însă acest lucru nu a ajutat Ucraina. „De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?” – a remarcat preşedintele Ucrainei. Zelenski a subliniat că nu dă vina pe liderii țării, ci pur și simplu face o constatare.

În interviul pentru „Ouest-France”, președintele Zelenski a vorbit și despre influența Rusiei asupra Israelului. „Se poate observa influența Rusiei asupra Israelului. Eu văd Israelul ca un stat independent” – a adăugat liderul ucrainean. Totodată, Zelenski şi-a exprimat convingerea că societatea civilă din Israel susține Ucraina.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img