spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeZelenski: Limitarea ajutorului militar pentru Ucraina ajută Rusia

Zelenski: Limitarea ajutorului militar pentru Ucraina ajută Rusia

-

Orice „limitare artificială” a ajutorului militar acordat Ucrainei reprezintă o oportunitate pentru Rusia de a-şi continua agresiunea militară împotriva acestei ţări, a declarat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski după întrevederea cu omologii săi din Republica Cehă şi Slovacia, Petr Pavel, şi, respectiv, Zuzana Caputova, care au efectuat o vizită la Kiev, relatează EFE.

- Reclama -

„Cred că una dintre concluziile convorbirii noastre de astăzi este că nu ar trebui să existe tabuuri în ceea ce priveşte asistenţa de securitate pentru Ucraina”, a declarat Zelenski la conferinţa de presă comună cu cei doi omologi din Europa Centrală.

„Orice limitare artificială în privinţa apărării Ucrainei este doar o altă oportunitate pentru Federaţia Rusă”, a insistat preşedintele ucrainean.

„Este absolut corect să le oferim soldaţilor noştri tot ceea ce au nevoie pentru a proteja cel mai important lucru, viaţa”, a mai spus Zelenski, care a menţionat printre cele mai presante nevoi ale armatei ucrainene armament modern cu rază lungă de acţiune, avioane de fabricaţie occidentală, sisteme suplimentare de artilerie, muniţie şi vehicule blindate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img