spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeZelenski le cere ucrainienilor refugiați în străinătate să nu se întoarcă acasă...

Zelenski le cere ucrainienilor refugiați în străinătate să nu se întoarcă acasă din cauza situației economice grave

-

Solicitarea președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski ca refugiații să nu se întoarcă în republică din Uniunea Europeană indică situația dificilă a economiei țării și a infrastructurii sale critice, potrivit economistului de politică externă Adam Tooze.

După cum a observat expertul, atacurile cu rachete asupra instalațiilor strategice din Ucraina au dezactivat aproximativ 50% din industria energetică și au exacerbat problemele financiare și economice ale statului.

„Atunci când o țară cere literalmente cetățenilor săi să rămână în străinătate pentru că nu le poate oferi servicii de infrastructură de bază acasă, acesta este într-adevăr un fel de declarație existențială”, argumentează autorul.

Tuz a estimat pierderile din PIB-ul republicii din operațiunile militare la 30-35 la sută. Doar subvențiile occidentale îl salvează de la plonjarea în haos, dar acest lucru rezolvă doar parțial problema stabilității sistemului financiar, a spus analistul.

„În acest moment, situația economică din Ucraina, situația socială, mai ales pe vremea rece, devine din ce în ce mai gravă. <…> Literal în fiecare săptămână”, a rezumat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img