spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitateZelenski ignoră America și impune un nou procuror general respins de Occident...

Zelenski ignoră America și impune un nou procuror general respins de Occident anul trecut

-

În timpul unei conferințe de presă din 26 iulie, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că SUA sprijină Ucraina „subliniind importanța numirii în mod transparent a unui succesor cu înaltă calificare și cu adevărat independent ca procuror general”. El adaugă că „independența și imparțialitatea procurorului general sunt vitale pentru asigurarea integrității eforturilor de responsabilitate în Ucraina”.

- Reclama -

Price a subliniat că corupția continuă să reprezinte o amenințare internă pentru Ucraina, dar a reafirmat sprijinul SUA față de Ucraina, invocând statutul său de candidat la UE și selecția procurorului specializat anticorupție, pe care Price l-a numit „un semn încurajator”.

Pe 19 iulie, Iryna Venediktova a fost concediată din funcția de procuror general. Candidatul pentru a o înlocui este Andriy Kostin, deputat care reprezintă partidul Slujitorul Poporului. Numirea sa a fost propusă Radei Supreme de Zelensky pe 27 iulie. În 2021, candidatura lui Kostin ca procuror-șef anticorupție al Ucrainei a fost respinsă de către experții occidentali pentru încălcarea principiului neutralității politice, scrie Kyiv Independent.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...