spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeZeci de mii de italieni au cerut la Roma pace în Ucraina...

Zeci de mii de italieni au cerut la Roma pace în Ucraina şi încetarea trimiterii de arme

-

Zeci de mii de oameni au mărşăluit sâmbătă la Roma pentru a cere pace în Ucraina şi încetarea trimiterii de arme de către guvernul italian pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

”Nu războiului. Nu trimiterii de arme”, scria pe o pancartă mare purtată de manifestanţi – în număr de 30.000, potrivit cifrelor poliţiei citate de presa italiană – care scandau: „Daţi o şansă păcii!”

Italia, membru fondator al NATO, sprijină Ucraina de la începutul conflictului, la sfârşitul lunii februarie, în special prin furnizarea de arme.

Noul prim-ministru de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a declarat că acest lucru nu se va schimba şi că guvernul intenţionează să trimită mai multe echipamente militare în curând.

Dar unele voci, între care fostul prim-ministru Giuseppe Conte, spun că Italia ar trebui, în schimb, să intensifice negocierile.

”Armele au fost trimise la început pe motiv că ar fi împiedicat o escaladare”, a declarat un protestatar, Roberto Zanotto, pentru AFPTV. ”Nouă luni mai târziu, mi se pare că a avut loc o escaladare. Priviţi faptele: trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele ajută la alimentarea unui război”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img