spot_img
19.8 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăExterneZăpezi imense în celebra stațiune Chamonix: Plan de evacuare

Zăpezi imense în celebra stațiune Chamonix: Plan de evacuare

-

Peste o sută de cabane – „chalet” – sunt vizate de un plan de evacuare în celebra staţiune Chamonix din Alpii francezi, ca urmare a riscului maxim de avalanşe declarat luni pentru masivul Mont-Blanc, potrivit autorităţilor locale citate de AFP.

În ce priveşte traficul rutier, întreaga vale Chamonix în direcţia Elveţia, este închisă circulaţiei iar numeroase localităţi au rămas izolate.

„Situaţia este ieşită din comun! A căzut o cantitate de precipitaţii echivalentă a 5 luni în doar 45 de ore. Iar zăpada acumulată pe culmi este foarte mare, ceea ce se întâmplă o dată la 15 ani”, a declarat AFP Eric Fournier, primarul din Chamonix.

După primele evacuări, care au avut loc sâmbătă, au urmat alte cabane aflate la baza versanţilor cu risc de avalanşă. „Sunt vizate peste 100 de cabane. Nu sunt toate ocupate în această perioadă a anului”, a spus el.

„Peste o mie de ocupanţi şi proprietari au fost contactaţi la mijlocul zilei. Le-am cerut să rămână în case şi să închidă obloanele de pe faţadele expuse”, a precizat primarul din Chamonix.

Întregul domeniu schiabil este închis.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...