spot_img
28.6 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăAnalizeXi Jinping le-a cerut lui Macron și Scholz să se rupă de America:...

Xi Jinping le-a cerut lui Macron și Scholz să se rupă de America: Europa a impus continuu sancțiuni Rusiei instigată de Statele Unite ale Americii și se confruntă cu un deficit de energie și creștere a șomajului. Pentru a compensa decalajul energetic, Europa plătește costuri mai mari, ceea ce va duce la creșterea prețurilor la mărfuri și a costurilor companiilor

-

Președintele Chinei, Xi Jinping, a susținut, recent, în cadrul convorbirilor online cu președintele Franței, Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz că China sprijină țările europene să-și ia securitatea regională în propriile mâini, transmite Radio China.

- Reclama -

CE MAI TRANSMITE RADIO CHINA:

Conflictul ruso-ucrainean care durează de două luni nu dă niciun semn de atenuare. Europa a impus continuu sancțiuni Rusiei instigată de Statele Unite ale Americii și se confruntă cu un deficit de energie și creștere a șomajului. Pentru a compensa decalajul energetic, Europa plătește costuri mai mari, ceea ce va duce la creșterea prețurilor la mărfuri și a costurilor companiilor.

De fapt, restrângerea pârghiilor Europei și întreruperea procesului independenței strategiei Europei este unul dintre scopurile Casei Albei. Deși liderii francezi și germani au subliniat necesitatea de a face față împreună provocărilor în cadrul unei Europe puternice și independente, SUA încearcă să transforme conflictul ruso-ucrainean într-o frânghie pentru a lega Europa de un car de război.

Președintele Macron a fost de acord cu propunerea Chinei de „a fi vigilenți împotriva formării confruntării între blocuri” și a precizat că Franța și UE aderă la strategia independentă.

Majoritatea țărilor europene sunt membre NATO. Pornind de la propriile interese, acestea trebuie să găsească o modalitate de a coexista egal cu Rusia și de a realiza pacea pe termen lung pe continentul european, pentru a construi un cadru de securitate echilibrat, eficient și durabil, încât să evite a deveni un instrument al altor puteri de a menţine hegemonia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img