spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
Acasă#WhiteHouse2016#WhiteHouse2016/ Un judecător ordonă revizuirea a 14.900 de documente legate de Hillary...

#WhiteHouse2016/ Un judecător ordonă revizuirea a 14.900 de documente legate de Hillary Clinton

-

Un judecător a ordonat luni Departamentului de Stat american să revizuiască și să determine posibila desecretizare a 14.900 documente referitoare la candidata democrată la președinția SUA, fosta secretară de stat Hillary Clinton. Potrivit agenției Reuters, se crede că majoritatea documentelor respective ar fi e-mailuri trimise sau primite de Clinton, identificate ca urmare a unei anchete a Biroului Federal de Investigații (FBI) privind utilizarea unui server privat pentru corespondența oficială.

- Reclama -

Documentele fac parte dintr-o arhivă predată de FBI Departamentului de Stat, la finalul anchetei care a conchis că Clinton a fost „extrem de neglijentă” în manipularea unor informații sensibile. FBI nu a recomandat însă inculparea ei din acest motiv.

- Advertisement -

Departamentul de Stat ar putea face publică prima tranșă de documente în octombrie, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 8 noiembrie. Adversarii candidatei Partidului Democrat încearcă să dovedească, folosind scandalul e-mailurilor, că fosta secretară de stat nu prezintă încredere ca președinte.

Judecătorul de curte districtuală a Statelor Unite James Boasberg, care coordonează un grup de procese intentate pentru a face publice e-mailurile lui Hillary Clinton, a făcut anunțul privind noul pachet de documente în aceeași zi în care organizația conservatoarea Judicial Watch a publicat o tranșă de e-mailuri obținute printr-un proces. Documentele la care se referă magistratul nu ar face parte, potrivit Reuters, dintre cele 55.000 de pagini de e-mailuri predate deja de Clinton Departamentului de Stat după ce scandalul a devenit public anul trecut. Un oficial guvernamental a declarat agenției, sub rezerva anonimatului, că ar fi vorba mai ales de e-mailuri trimise sau primite de Clinton, unele personale, altele de lucru.

- Advertisement -

Potrivit organizației, e-mailurile arată că unii donatori către fundația caritabilă a familiei Clinton încercau să ajungă la Hillary Clinton, în timpul mandatului ei la Departamentul de Stat între 2009 și 2013.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img