spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterne#WhiteHouse: Trump invinge in Florida, Rubio se retrage

#WhiteHouse: Trump invinge in Florida, Rubio se retrage

-

Miliardarul Donald Trump a obținut o victorie clară în primarele desfășurate marți în Florida, potrivit sondajelor prezentate de televiziunile americane, anunță AFP, iar Hillary Clinton a câștigat detașat primarele democrate desfășurate marți în Florida și Carolina de Nord, potrivit sondajelor prezentate de mai multe televiziuni americane, anunță AFP.

Succesul omului de afaceri în vârstă de 69 de ani a marcat sfârșitul aventurii prezidențiale a tânărului senator Marco Rubio, considerat un timp „Obama republican”, dar incapabil să câștige în propriul bastion.

- Advertisement -

„Oamenii sunt furioși (…) Este un tsunami politic, ar fi trebuit să ne dăm seama de asta înainte”, a declarat Marco Rubio anunțând că pune capăt campaniei sale.

„Deși nu pare intenția Domnului ca să devin președinte în 2016, și poate niciodată, și cu toate că mi-am suspendat campania, faptul că am ajuns atât de departe arată cât de unică este America”, a adăugat Marco Rubio în fața partizanilor din orașul său natal, Miami, într-un discurs denunțând implicit campania miliardarului Donald Trump.

- Advertisement -

„Mulțumesc, Florida!”, a reacționat imediat pe Twitter Donald Trump. Omul de afaceri din New York, pe care nimeni nu ar fi pariat în urmă cu nouă luni, s-a apropiat mai mult de obiectivul său: să poarte culorile republicanilor la prezidențialele de la 8 noiembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img