West Nile: Bilanțul a ajuns la 10 morți

0
149

Un bărbat în vârstă de 80 de ani, din localitatea ieşeană Podu Iloaiei, a murit la începutul acestei săptămâni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, infectat cu virusul West Nile, transmis în urma unei înţepături de ţânţar, acesta fiind al zecelea deces din actualul sezon provocat de acest virus, în condiţiile în care anul trecut s-a înregistrat un singur deces.

Bărbatul a fost internat în urmă cu două săptămâni la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, fiind diagnosticat cu infecţie cu virusul West Nile.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Mihnea Hurmuzache, a declarat, marţi, corespondentului News.ro că bărbatul a ajuns în spital cu simptome neurologice asociate cu febră, diagnosticul de infecţie cu virusul West Nile fiind confirmat ulterior.

„Bolnavul a fost ţinut sub tratament mai bine de zece zile. Evoluţia pacientului nu a fost cea aşteptată, el fiind şi hipertensiv, iar în cele din urmă a decedat. Virusul a fost transmis prin înţepătura unui ţânţar”, a afirmat directorul medical al spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Mihnea Hurmuzache.

El a adăugat că în ultima perioadă au ajuns la spital alte patru persoane, cu vârste de peste 60 de ani, în cazul cărora s-a confirmat existenţa virusul West Nile, însă evoluţia acestor pacienţi a fost una bună, ei fiind deja externaţi.