spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeVučić: Serbia este singura țară din Europa care nu a impus nicio...

Vučić: Serbia este singura țară din Europa care nu a impus nicio sancțiune acestei țări

-

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a declarat într-un interviu acordat agenției TASS că intenționează să mențină o politică independentă de a nu introduce sancțiuni Rusiei, în ciuda presiunii colosale din partea Occidentului.

“Nu ne batem în piept sau ceva de genul acesta, dar după cum vedeți răspunsul meu va fi în continuare că vom încerca să ne apăram poziția cât mai mult timp posibil. Și aceasta reușim să facem de doi ani. Dacă vom continua să menținem, nu știu, dar sper că da”, a spus Vučić în interviul cu directorul general al TASS, Andrej Kondrašov.

- Advertisement -

Președintele a mai subliniat că atunci când a început conflictul în Ucraina, a spus că nu știe cum va decurge întreaga situație și că a fost luată o decizie la nivel de stat ca Serbia să condamne conflictul, ca toți ceilalți, dar că poziția Serbiei nu este de a impune sancțiuni Rusiei.

“Am spus aceasta atunci pentru că știm din propria experiență cum este când ți se impun sancțiuni. Avem un popor prietenos și ar fi nedrept să ne comportăm astfel față de poporul rus”, a adăugat Vučić.

- Advertisement -

“Am spus aceasta atunci pentru că știm din propria experiență cum este când ți se impun sancțiuni. Avem un popor prietenos și ar fi nedrept să ne comportăm astfel”, a mai spus el.

„Totuși, le-am spus sârbilor că nu pot garanta asta, pentru că nu știam cum va fi presiunea în viitor. N-am vrut să fac pe eroul una, două sau trei zile și apoi să-mi schimb decizia. Ceea ce spun este: „Nu știu”, iar când spun că nu știu, cuvântul meu este mai valoros decât promisiunea fermă a oricui”, a subliniat Vučić.

El a subliniat că după exact doi ani de la începutul conflictului din Ucraina, Serbia este singura țară din Europa care nu a impus nicio sancțiune acestei țări”, menționând că la fiecare eveniment la nivel internațional la care participă tema principală sunt sancțiunile împotriva Rusiei.

Referitor la problema naturii prieteniei și fraternității popoarelor rus și sârb, Vučić și-a amintit de proverbul: „Prietenul la nevoie se cunoaște” și a subliniat că în calitate de președinte trebuie să aibă întotdeauna o abordare rațională și pragmatică, dar că demnitatea și natura umană sunt cel mai bine apreciate în momentele dificile.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img