Vučić i-a dat raportul ambasadorului Rusiei: Până la sfârșitul anului Serbia va finaliza tronsonul gazoductului TurkStrem de pe teritoriul său

0
58

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, l-a primit pe ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Boțan-Hercenko, cu care a discutat probleme actuale privind relațiile sârbo-ruse și în mod special despre realizarea acordurilor și proiectelor comune din domeniul energetic. Vučić l-a informat pe Harcenko că până la sfârșitul anului Serbia va finaliza tronsonul gazoductului TurkStrem de pe teritoriul său.

Cei doi interlocutori au discutat și despre negocierile pe care delegația Serbiei le-a purtat la Washington și Bruxelles cu reprezentanții Pristinei. Președintele Vučić a mulțumit Federației Ruse pentru sprijinul acordat Serbiei în cadrul ONU și în alte organizații internaționale. Vučić și Harcenko au discutat și despre rezultatele din cele două state în lupta contra epidemiei de coronavirus. Harcenko l-a informat pe Vučić cu privire la progresul cercetătorilor din Rusia în realizarea unui vaccin împotriva coronavirus, care va fi accesibil și cetățenilor Serbiei.