spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeVučić după succesul boicotării alegerilor din Kosovo și Metohia: Urmează schimbări tectonice

Vučić după succesul boicotării alegerilor din Kosovo și Metohia: Urmează schimbări tectonice

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că duminică în Kosovo și Metohia nu s-a întâmplat numai înfrângerea fără echivoc a lui Aljbin Kurti și a regimului său, ci și schimbări tectonice în Kosovo și Metohia.

- Reclama -

„Ceea ce s-a întâmplat ieri este mult mai mult decât atât, poporul sârb a arătat ieri că caută cu totul alt acces, în primul rând, din partea comunității internaționale, mă refer la puterile occidentale – caută un respect mai mare și un dialog real,” nu impunerea unei soluții”, a subliniat Vučić, adresându-se cetățenilor.

Președintele a afirmat că și un număr semnificativ mai mic de albanezi au participat la alegerile din patru comune din nordul Kosovo şi Metohia decât în ​​2021 și s-a întrebat – i-am maltratat pe albanezi sau s-a întâmplat altceva.

Vučić a declarat că rezultatele alegerilor din patru comune din nordul Kosovo și Metohija reprezintă o nouă realitate politică și a apreciat că mulți nu au înțeles-o.

Comentând declarația purtătorului de cuvânt al UE, Petar Stano, potrivit căreia este necesar să se accelereze dialogul dintre sârbii din nordul Kosovo şi Metohia și autoritățile de la Pristina, Vučić a spus că sârbii nu vor face acest lucru.

Prezența la vot a fost mai mică de 3,5 procente, doar 13 sârbi au votat, a anunțat directorul Biroului pentru Kosovo și Metohija, Petar Petković.

Petković a declarat pentru RTS că rezultatele alegerilor din nordul Kosovo și Metohija vorbesc cel mai bine despre caracterul antidemocratic al acestor alegeri locale. Urnele erau goale și acesta este cel mai bun indicator că a fost o înfrângere și o dezamăgire pentru Aljbin Kurti și comunitatea internațională și o victorie pentru unitatea sârbă, a spus Petković.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img