spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeVucic: Cel puțin 3 sârbi au fost uciși în Kosovo

Vucic: Cel puțin 3 sârbi au fost uciși în Kosovo

-

În timpul escaladării din nordul Kosovo, unde un polițist local a fost ucis în noaptea de 24 septembrie, cel puțin trei sârbi au fost uciși, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic în timpul unui discurs din cauza tensiunilor în creștere, relatează canalul Pink TV . Nordul Kosovo este populat predominant de sârbi.

- Reclama -

„Conform informațiilor pe care le avem, este confirmat că trei sârbi au fost uciși în Kosovo și Metohija. Doi probabil de la focul lunetistului, când nu trebuiau eliminați. Doi au fost grav răniți și există temeri că o a patra persoană a fost ucisă”, a spus Vucic.

Potrivit acestuia, un grup de sârbi din satul Banska (unde a avut loc incidentul) a înființat baricade din două camioane, poliția din Kosovo a venit să le îndepărteze și a început un conflict, în care a murit un polițist. Vucic a menționat că crima nu poate fi justificată, este „condamnabilă”.
Sârbii din regiune se opun guvernului lui Albin Kurti, el este „principalul organizator al haosului în Kosovo” și „singurul care vrea conflicte și război”, a spus Vucic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img