spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăActualitateVucic acuză că dronele care intră în Serbia sunt ale NATO

Vucic acuză că dronele care intră în Serbia sunt ale NATO

-

Vehiculele aeriene fără pilot (UAV) ale NATO continuă să atace și să controleze activitățile Serbiei în apropierea graniței dintre Kosovo și Metohija, a declarat joi președintele sârb Aleksandar Vucic.

- Reclama -

„Le-am urmărit și au bombardat la vreo 200-500 de metri de linia administrativă, dar din cealaltă parte”, a spus Vucic în timp ce vizita exercițiile militare de mare amploare „Manevre 2022” din țara sa.

„NATO urmează toate procedurile necesare, le-am identificat [UAV-urile], dar nu aveam dreptul să le doboaram conform Rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate al ONU”, a continuat Vucic adăugând că o dronă inamică recent doborâtă la începutul săptămânii a fost un avertisment că țara nu ar accepta niciodată să fie spionată.

„Vrei ca armata să lase pe cineva să-și spioneze barăcile? Ca să intre cineva în hangare, să numere câte gloanțe, bombe, mine și grenade avem în centrul Serbiei”, a argumentat liderul.

Forțele Armate Sârbe au doborât o dronă inamică miercuri în spațiul aerian al țării, raportând în următoarea declarație că „drona a fost doborâtă folosind mijloace de război electronic în imediata apropiere a facilităților militare ale garnizoanei Raska”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img