spot_img
6.5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăExterneVučić a câștigat prezidențialele din Serbia din primul tur cu 59%

Vučić a câștigat prezidențialele din Serbia din primul tur cu 59%

-

Potrivit lui institutul sârb de sondare Cesid, pe baza a 70,5 la sută din voturile numărate, Aleksandar Vučić, candidatul coaliției „Aleksandar Vucic – Împreună putem face totul”a câștigat alegerile prezidențiale din primul tur cu 59 la sută din voturi, urmat de Zdravko Ponos, candidatul coaliției „Uniți pentru victoria Serbiei” cu 17,6 la sută din voturi.

- Reclama -

Preşedintele sârb în exerciţiu, Aleksandar Vucic, a revendicat duminică o victorie zdrobitoare la prezidenţiale, prelungind un deceniu de stăpânire asupra ţării din Balcani unde s-a prezentat drept garantul stabilităţii în umbra războiului din Ucraina, scrie AFP.

„Am câştigat 2.245.000 de voturi în primul tur”, a afirmat el în discursul său de victorie, precizând că a obţinut în jur de 60% din voturi. 

Candidatul coaliției NADA, Milos Jovanovic, se află pe locul trei, cu 5,9 la sută din voturi. Pe locul patru se află Bosko Obradovic, candidatul coaliției „Blocul Patriotic”, cu 4,5 la sută din voturi.
Urmează apoi Milica Đurđević Stamenkovski, candidatul partidului sârb „Zavetnici” cu 4,4 la sută, Biljana Stojković 3,2 la sută din voturi, candidatul coaliției „Moramo”, Branka Stamenković, candidatul coaliției „Suveraniști” 2 și Miša Vacić. grupul de cetățeni „Srpski patriota- Miša Vacić cu 0,9 la sută din voturi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img