spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeVrei să cumperi media în Ucraina ești verificat la "reputație" de Ministerul...

Vrei să cumperi media în Ucraina ești verificat la „reputație” de Ministerul Justiției. Ajungi și pe mâna Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei

-

Ministerul ucrainean al Justiției vrea să verifice reputația de afaceri a celor interesați să cumpere mass-media, a anunțat șeful Ministerului Justiției, Denys Malyuska.

„În timpul ședinței de guvern, Cabinetul de Miniștri a adus modificări Regulamentului Ministerului Justiției al Ucrainei, conform căruia Ministerul Justiției a fost autorizat să efectueze o verificare a reputației în afaceri a cumpărătorului (cumpărător potențial) al mass-media, „, se arată în mesaj.

- Advertisement -

În special, aceasta ar trebui să asigure punerea în aplicare a legii „anti-oligarhice” „Cu privire la prevenirea amenințărilor la adresa securității naționale asociate cu influența excesivă a persoanelor care au o pondere economică și politică semnificativă în viața publică (oligarhi)”.

„În temeiul  adresării  cumpărătorului (potențialului cumpărător) doritor de a achiziționa  mass-media, departamentul nostru specializat va efectua o verificare a reputației de afaceri a unui astfel de cumpărător. Adică o evaluare a informațiilor privind identificarea conformității sau nonconformității a persoanei identificate  cerințelor  Legii deoligarhizării”, a explicat Denys Malyuska.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, în viitor, rezultatele unei astfel de inspecții vor fi trimise Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei și vor fi raportate cumpărătorului mass-media relevant.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img