spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeVoturi prin corespondență la alegerile de duminică din Ungaria găsite aruncate sau...

Voturi prin corespondență la alegerile de duminică din Ungaria găsite aruncate sau parțial arse lângă Târgu Mureș

-

Voturi prin corespondenţă aruncate, parţial arse au fost găsite într-un depozit de gunoi ilegal din Livezeni, comună vecină cu Târgu Mureş – au anunţat joi portaluri de ştiri din acest oraş.

- Reclama -

În urma unei sesizări anonime, portalul local de ştiri Punctul.ro s-a deplasat miercuri seara la faţa locului şi a filmat cele văzute. Imaginile arată mai mulţi saci aruncaţi printre grămezile cu moloz depuse la câţiva metri de şosea, vizavi de cimitirul din Livezeni. Lângă saci se văd plicuri preimprimate cu adresa Biroului Electoral Naţional din Ungaria, care servesc pentru trimiterea voturilor, câteva buletine de vot şi plicuri în care trebuie introdus buletinul de vot. 

Cristian Teodorescu, reporter la Punctul.ro, a declarat agenţiei ungare de presă MTI: miercuri seara au fost informaţi de pe un număr de telefon neidentificat despre buletinele de vot aruncate. Sesizarea a fost primită de mai mulţi jurnalişti din Târgu Mureş şi postată şi pe grupul de comunicare a poliţiei cu presa. 

Jurnalistul, care a filmat primul locul faptei, a spus că a văzut mai multe zeci de plicuri pentru buletine de vot, dar nu s-a atins de ele pentru a nu interfera cu ancheta poliţiei. El a precizat că nu a desfăcut sacii, dar crede că aceştia conţineau alte deşeuri şi nu votului prin corespondenţă. La întrebarea MTI, a adăugat că a văzut doar buletine de vot şi plicuri, nu şi formulare de identificare a alegătorilor, completate sau necompletate, şi nici buletine de vot pentru referendum. El a mai menţionat că joi dimineaţa, după difuzarea înregistrării video, cineva i-a atras atenţia că pe film se vede şi un buletin de vot pe care opţiunea politică este bifată. 

Poliţia Judeţeană Mureş a făcut cercetări la faţa locului joi dimineaţa şi a strâns probe. Portalul Punctul.ro a publicat şi un scurtmetraj despre procedura de constatare a poliţiştilor. 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a promis agenţiei MTI că o va informa ulterior despre acest caz.

UDMR a reacţionat la incident pe pagina de socializare a uniunii. 

“UDMR condamnă acuzaţiile care sugerează că ar fi vorba de o fraudă electorală. De asemenea, considerăm inacceptabilă şi nefondată cererea partidelor de opoziţie din Ungaria de a anula toate voturile exprimate în afara Ungariei. Imaginile confirmă clar că este vorba de o provocare organizată, al cărei scop este discreditarea voturilor de peste hotare. Oricine s-ar afla în spatele provocării, el încearcă să manipuleze opinia publică în modul cel mai josnic. Respingem cu cea mai mare fermitate această manipulare!” – scrie în comunicatul UDMR.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...